Coffee Specialist – Škola baristy

Coffee Specialist

První z lekcí, kterou by jste měli absolvovat je COFFEE SPECIALIST.

Připravit správné espresso je základem pro práci baristy a ze špatně připraveného espressa nikdy nepřipravíte žádný kávový nápoj tak jak by jste měli.

Espresso je jen jedno a nezná kompromis!

Vyučující: Aleš Richter

Program lekce COFFEE SPECIALIST:

Teorie:

  • Historie kávy
  • Druhy kávy
  • Pěstování kávy
  • Sklizeň (postup co se děje, než se začne pražit)
  • Pražení
  • Kávy, jak která káva chutná a jak vypadá, jak podíl arabiky nebo robusty ovlivňuje chuť a výsledné espresso
  • Jak se káva připravuje (vysvětlení co se vlastně děje při přípravě)
  • Jak má vypadat správné espresso (elasticita, kréma, teplota, doba přípravy)
  • Jak se postupuje při přípravě
  • Kávomlýnek, jak funguje co se děje při mletí, druhy mlýnků a seřizování (teorie)
  • Vysvětlení kávovaru, depurátor, bojlery, pára, nahřívání šálků, páky (teorie)
  • Údržba kávovaru (teorie)

Pauza 20 minut

  • Seřízení mlýnku na kávu (ukázka)
  • Příprava espressa (ukázka)
  • Předvedení školitelem jak se správně šlehá mléko na latte art

Tato lekce probíhá od 9.00 – 13.00 (lekce se může prodloužit +- 30 minut)

Při výuce používáme dataprojektor pro snadnější vysvětlení a video ukázky pro lepší názornost.

Cena lekce Coffee specialist je 3500,– Kč cena je vč. DPH

Pokud si chcete zkusit i jak se připravuje správné cappuccino doporučujeme raději kurz Mix coffee & Latte.

Termíny a přihláška
Termíny a přihláška

    5 star review  Pan Richter je velmi ochotný člověk, v dnešní době se divím, že někdo má potřebu nezistne pomáhat. Zasvětil me do tajů kávy a vyvedl ze spousty omylů. Nezúčastnila jsem se kurzu, i když bych velmi ráda (časově nezvládám), ale jestli jednou kurz, tak určite od pana Aleše. Vřele doporučuji! Moc díky.

    thumb Darina Křížková
    4/26/2018

    5 star review  Tesim se na kurz....

    thumb Giuseppe-Kenn Brezina
    2/28/2018

    5 star review  Příjemný zážitek � spousta informaci a hlavně jsem měla ten pocit upřímnosti a otevřenosti pana mistra kávy �

    thumb Eva Kotková
    3/03/2018

Partneři