Coffee Specialist – Škola baristy

Coffee Specialist

První z lekcí, kterou by jste měli absolvovat je COFFEE SPECIALIST.

Připravit správné espresso je základem pro práci baristy a ze špatně připraveného espressa nikdy nepřipravíte žádný kávový nápoj tak jak by jste měli.

Espresso je jen jedno a nezná kompromis!

Vyučující: Aleš Richter

Program lekce COFFEE SPECIALIST:

Teorie:

  • Historie kávy
  • Druhy kávy
  • Pěstování kávy
  • Sklizeň (postup co se děje, než se začne pražit)
  • Pražení
  • Kávy, jak která káva chutná a jak vypadá, jak podíl arabiky nebo robusty ovlivňuje chuť a výsledné espresso
  • Jak se káva připravuje (vysvětlení co se vlastně děje při přípravě)
  • Jak má vypadat správné espresso (elasticita, kréma, teplota, doba přípravy)
  • Jak se postupuje při přípravě
  • Kávomlýnek, jak funguje co se děje při mletí, druhy mlýnků a seřizování (teorie)
  • Vysvětlení kávovaru, depurátor, bojlery, pára, nahřívání šálků, páky (teorie)
  • Údržba kávovaru (teorie)

Pauza 20 minut

  • Seřízení mlýnku na kávu (ukázka)
  • Příprava espressa (ukázka)
  • Předvedení školitelem jak se správně šlehá mléko na latte art

Tato lekce probíhá od 9.00 – 13.00 (lekce se může prodloužit +- 30 minut)

Při výuce používáme dataprojektor pro snadnější vysvětlení a video ukázky pro lepší názornost.

Cena lekce Coffee specialist je 3500,– Kč cena je vč. DPH

Pokud si chcete zkusit i jak se připravuje správné cappuccino doporučujeme raději kurz Mix coffee & Latte.

Termíny a přihláška
Termíny a přihláška

    Kurz naprosto splnil mé očekávání. Pan Richter je vtipný charismatický chlapík, který svému oboru opravdu rozumí. Díky tomuto kurzu se člověk dozví důležité teoretické informace o kávě a zároveň má prostor si udělat výborné espresso nebo cappucino na kvalitním kávovaru. Určitě vřele doporučuji a časem přemýšlím o rozšíření dovedností na kurz art latté.

    Adéla Chmelíková Avatar Adéla Chmelíková
    17. 5. 2018

    Psal se rok 2012 a na kurz jsem se dostal za minutu dvanáct, super komunikace od samotného počátku, přátelské prostředí. Aleš vysvětlil vše, co bylo třeba, předal cenné rady a zkušenosti. Naprosto parádní krok vpřed si užít kávu ještě víc. Pravda, v dnešní době je spousta informací volně dostupná na YouTube či dalších kanálech, ale být osobně na kurzu školy baristy - tomu se nic nevyrovná. Je to skoro šest let a stále na kurz v dobrém vzpomínám. Život je příliš krátký na to pít špatně udělanou kávu, tak šup šup 🙂 Díky díky!

    Ondrej Soudek Avatar Ondrej Soudek
    2. 3. 2018

    Jsem moc ráda, že jsem absolvovala tento kurz pod skvělým vedením P. Richtera, je nejen odborníkem ve svém oboru, ale hlavně skvělým školitelem nás laiků. Všem vřele doporučuji. Pavlína

    Pavlína Ptáčková Avatar Pavlína Ptáčková
    17. 5. 2018

Partneři