První z lekcí, kterou by jste měli absolvovat je COFFEE SPECIALIST.
Připravit správné espresso je základem pro práci baristy a ze špatně připraveného espressa nikdy nepřipravíte žádný kávový nápoj tak jak by jste měli.
Espresso je jen jedno a nezná kompromis!
Vyučující: Aleš Richter
Program lekce COFFEE SPECIALIST:
Teorie:
- Historie kávy
- Druhy kávy
- Pěstování kávy
- Sklizeň (postup co se děje, než se začne pražit)
- Pražení
- Kávy, jak která káva chutná a jak vypadá, jak podíl arabiky nebo robusty ovlivňuje chuť a výsledné espresso
- Jak se káva připravuje (vysvětlení co se vlastně děje při přípravě)
- Jak má vypadat správné espresso (elasticita, kréma, teplota, doba přípravy)
- Jak se postupuje při přípravě
- Kávomlýnek, jak funguje co se děje při mletí, druhy mlýnků a seřizování (teorie)
- Vysvětlení kávovaru, depurátor, bojlery, pára, nahřívání šálků, páky (teorie)
- Údržba kávovaru (teorie)
Pauza 20 minut
- Seřízení mlýnku na kávu (ukázka)
- Příprava espressa (ukázka)
- Předvedení školitelem jak se správně šlehá mléko na latte art
Tato lekce probíhá od 9.00 – 13.00 (lekce se může prodloužit +- 30 minut)
Při výuce používáme dataprojektor pro snadnější vysvětlení a video ukázky pro lepší názornost.
Cena lekce Coffee specialist je 3500,– Kč cena je vč. DPH
Pokud si chcete zkusit i jak se připravuje správné cappuccino doporučujeme raději kurz Mix coffee & Latte.
Termíny a přihláška