Amatér coffee specialist

Milujete kávu a chtěli by jste o kávě vědět co nejvíce ?
Chcete si umět vždy poradit s přípravou kávy?
Pak je tu kurz právě pro Vás AMATÉR COFFEE SPECIALIST

Připravit správé espresso je základem pro práci s kávou a ze špatně připraveného espressa nikdy nepřipravíte žádný kávový nápoj tak jak by jste měli.

Espresso je jen jedno a nezná kompromis !

POZOR školení probíhá v Brně.

Veškeré informace o místě najdete v naší záložce kontakty Školící centrum

Vyučuje: Aleš Richter


Program lekce AMATÉR COFFEE SPECIALIST:

  • Historie kávy
  • Druhy kávy
  • Pěstování kávy
  • Sklizeň (postup co se děje, než se začne pražit)
  • Pražení
  • Kávy, jak která káva chutná a jak vypadá, jak podíl arabiky nebo robusty ovlivňuje chuť a výsledné espresso
  • Jak se káva připravuje (vysvětlení co se vlastně děje při přípravě)
  • Jak má vypadat správné espresso (elasticita, pěna, teplota, doba přípravy)
  • Jak se postupuje při přípravě
  • Kávomlýnek, jak funguje co se děje při mletí, druhy mlýnků a seřizování (teorie)
  • Vysvětlení kávovaru co který údaj znamená a proč si nevíme rady co koupit domů
  • Depurátor, bojlery, pára, nahřívání šálků, páky
  • Údržba kávovaru
  • Jak a podle čeho si vybrat kávovar
  • Nejvhodnější přípravy kávy doma

Pauza 20 minut

  • Seřízení mlýnku na kávu (praktická ukázka)
  • Příprava espressa (praktická ukázka)
  • Degustace espressa, co vše dokážete připravit pouze špatným postupem
  • Předvedení školitelem jak se správně šlehá mléko a latte art

Tato lekce probíhá od 9.00 – 15.00 (lekce se může prodloužit dle zájmu účastníků)

Při výuce používéme dataprojektor pro snadnější vysvětlení a video ukázky pro lepší názornost.

Cena lekce AMATÉR COFFEE SPECIALIST je 2500,– Kč cena je vč. DPH

 

Ověřte si termín tohoto kurzu v záložce vypsané termíny a nebo se rovnou můžete přihlásit ZDE.